25/04/2017

IIIC naar de Knuffelhoeve (Domein Puyenbroeck)

Vandaag was het dan zover!!! Het  was de dag waar we al zolang naar aftelden..
We vertrokken vandaag naar de Knuffelhoeve!
Wanneer de bel ging, gingen we snel boven onze fluovestjes aandoen.. We gingen nog eens naar het toilet en dan konden we echt vertrekken.
Bus 76 moesten we nemen, maar…

24/04/2017

HIP HIP HOERA voor de jarige!

Vandaag werd er weer feest gevierd.. want MORGEN wordt Diana 6 jaar!
Maar omdat we morgen naar de Knuffelhoeve gaan, hadden we afgesproken dat het dan vandaag feest was.
Diana mocht op juf haar stoel staan en nadat de gekke hoed begon te zingen, zongen de vrienden een verjaardagsliedje voor…
22/04/2017

Hallo lente, hallo nieuw leven... - Paasviering 2017

Op vrijdag 21 april kwamen we allemaal samen om ‘het nieuwe leven’ te vieren.

Er stond een hele grote oude kist op het podium en wat waren we allemaal benieuwd naar wat er in de kist zou zitten? Was het een schat? Misschien wel oud speelgoed? Maar ook dat was het niet… het was een oud boek. In…

IMG_8751.JPG

Grootouderfeest: dank voor uw aanwezigheid

Zaterdag 18 maart stond onze school open voor onze leerlingen en hun grootouders. We mochten veel nieuwsgierige kinderen en (groot)ouders ontmoeten die actief konden deelnemen aan meer dan 15 workshops: van een kapsalon tot een  fotostudio, van een laspost tot een fietsherstelpunt, van een programmeerstudio tot een elektricienopleiding, van een pizzarestaurant tot een fitnesszaal... Elke halte in het parcours mocht heel veel geïnteresseerde bezoekers verwelkomen. Dank voor zo veel interesse. Geniet van de foto's en de geluidsreportage!

Knipsel.JPG

MyMachine: onze bedenkers op Ketnet

Onze leerlingen van  4LA zijn echte ontwerpers en bedenkers! We werken hiervoor samen met My Machine Vlaanderen. Dit is een organisatie die zorgt voor een kruisbestuiving binnen alle onderwijsniveaus, met de klemtoon op ondernemingszin en creativiteit bij jonge kinderen. Onze kinderen bedachten een droommachine. De studenten van de Hogeschool Kortrijk zorgden voor het productontwerp en bouwden een prototype. De leerlingen van de Technische  School Sint-Antonius Gent gaan aan de slag om de ‘bliksem-eter’ te ontwikkelen. Je kan onze machine bewonderen op het schoolfeest van 20 mei 2017. Robijn stelde de machine voor in Ketnet Swipe. Kijk maar even mee en ontdek op onze website hoe we dit schooljaar met de gehele school STEM een plaats geven.  Bekijk hier het KETNET-fragment.

exentra.png

Wij zijn een Exentra-school in opleiding!

Sinds januari 2013 volgt onze school  een intensief nascholingstraject gegeven door Exentra, een expertisecentrum rondom hoogbegaafdheid. We zijn heel trots om bij de welgeteld 100 deelnemende scholen in geheel Vlaanderen te behoren!

Tijdens maandelijkse sessies werden wij gecoacht o.l.v. professor Tessa Kieboom bij de uitwerking van een gepast onderwijsbeleid en -aanbod voor sterke en hoogbegaafde leerlingen en voor kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong.

Stap voor stap bouwen wij onze expertise en materialenbank verder uit.

jaarthema_groot_GER.jpg

Op zoek naar...

Dit schooljaar gaan we op zoek naar verschillende manieren om de wereld rondom ons actief te onderzoeken. Hoe zit alles in elkaar? Hoe kan ik dit probleem oplossen? Werkt het wel? Kan ik iets aanpassen? Waar kan ik alle informatie vinden?  We worden allemaal een beetje kleine professoren, techneuten, onderzoekers, ingenieurs,... MAAR we worden dit jaar ook bijgestaan door een klein wezentje dat op onze school rond dwaalt. Haar naam is Zoekie, de kleine maar slimme eekhoorn die wel  bijna overal een oplossing voor heeft (en anders helpen wij haar wel een handje).