28/06/2017

Schoolreis 4 de leerjaar

Op vrijdag  23  juni ging het 4 de leerjaar op schoolreis naar 'Villa Pila', het huis van de batterij in  Tienen. 

We  maakten   kennis met het sorteerbedrijf  Bebat. Zij staan in voor het recycleren van allerlei soorten batterijen. 

Daarna brachten we een bezoekje aan de dichtbij gelegen…

28/06/2017

Vakantiejarige 4 in IIIB

Ook al zijn  vele kleuters moe, er is altijd wel  de nodige  energie voor een feestje voor deze vakantiejarige  in juli.

Vuurwerk,  een ballon zes keer laten vliegen,  een verjaardagskrans met kleuren naar keuze, zes stickers kiezen voor op de kroon, verjaardagswensen ontvangen, een ballon met…

27/06/2017

Vakantiejarige 3 in IIIB

Deze  voormiddag stond de  derde vakantiejarige in de belangstelling... Toch wel een beetje speciaal want deze vriend wordt in  augustus al 7!

Een spetterend vuurwerk,  zeven kaarsen op de taart,  een frisbee als verjaardagscadeautje,  veel  high fives en knuffels in ontvangst nemen,...  Hij…

IMG_8751.JPG

Grootouderfeest: dank voor uw aanwezigheid

Zaterdag 18 maart stond onze school open voor onze leerlingen en hun grootouders. We mochten veel nieuwsgierige kinderen en (groot)ouders ontmoeten die actief konden deelnemen aan meer dan 15 workshops: van een kapsalon tot een  fotostudio, van een laspost tot een fietsherstelpunt, van een programmeerstudio tot een elektricienopleiding, van een pizzarestaurant tot een fitnesszaal... Elke halte in het parcours mocht heel veel geïnteresseerde bezoekers verwelkomen. Dank voor zo veel interesse. Geniet van de foto's en de geluidsreportage!

Knipsel.JPG

MyMachine: onze bedenkers op Ketnet

Onze leerlingen van  4LA zijn echte ontwerpers en bedenkers! We werken hiervoor samen met My Machine Vlaanderen. Dit is een organisatie die zorgt voor een kruisbestuiving binnen alle onderwijsniveaus, met de klemtoon op ondernemingszin en creativiteit bij jonge kinderen. Onze kinderen bedachten een droommachine. De studenten van de Hogeschool Kortrijk zorgden voor het productontwerp en bouwden een prototype. De leerlingen van de Technische  School Sint-Antonius Gent gaan aan de slag om de ‘bliksem-eter’ te ontwikkelen. Je kan onze machine bewonderen op het schoolfeest van 20 mei 2017. Robijn stelde de machine voor in Ketnet Swipe. Kijk maar even mee en ontdek op onze website hoe we dit schooljaar met de gehele school STEM een plaats geven.  Bekijk hier het KETNET-fragment.

exentra.png

Wij zijn een Exentra-school in opleiding!

Sinds januari 2013 volgt onze school  een intensief nascholingstraject gegeven door Exentra, een expertisecentrum rondom hoogbegaafdheid. We zijn heel trots om bij de welgeteld 100 deelnemende scholen in geheel Vlaanderen te behoren!

Tijdens maandelijkse sessies werden wij gecoacht o.l.v. professor Tessa Kieboom bij de uitwerking van een gepast onderwijsbeleid en -aanbod voor sterke en hoogbegaafde leerlingen en voor kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong.

Stap voor stap bouwen wij onze expertise en materialenbank verder uit.

jaarthema_groot_GER.jpg

Op zoek naar...

Dit schooljaar gaan we op zoek naar verschillende manieren om de wereld rondom ons actief te onderzoeken. Hoe zit alles in elkaar? Hoe kan ik dit probleem oplossen? Werkt het wel? Kan ik iets aanpassen? Waar kan ik alle informatie vinden?  We worden allemaal een beetje kleine professoren, techneuten, onderzoekers, ingenieurs,... MAAR we worden dit jaar ook bijgestaan door een klein wezentje dat op onze school rond dwaalt. Haar naam is Zoekie, de kleine maar slimme eekhoorn die wel  bijna overal een oplossing voor heeft (en anders helpen wij haar wel een handje).