24/04/2019

Proficiat, Nermine

We mochten het laatste deeltje van het schooljaar al meteen beginnen met een feestje. Nermine werd op de laatste zondag van de vakantie immers 5 jaar! Dat moest gevierd worden. We dansten en zongen, maakten vuurwerk en Nermine werd verwend met een klein cadeautje, een ballon en een kaartje.…
23/04/2019

Groen op onze kleuterspeelplaats!

Ouders en leerkrachten sloegen deze paasvakantie de handen in elkaar bij de aanleg van de planten en struiken op onze kleuterspeelplaats. De speelplaats begint er al mooi uit te zien! Er werden moestuinbakken geplaatst, onze perken werden beplant en omheind met houten paaltjes, onze zithoek werd…
16/04/2019

Op de boerderij van IA en IB

De voorbije drie weken deden we vanalles rond de dieren op de boerderij.

We maakten een grote brainstorm voor aan ons prikbord en speelden met kleine boerderijen, we leefden ons echt in als boer en boerin tussen de dierenknuffels, we speelden gezelschapsspelletjes en luisterden naar verhalen,…

Inschrijvingen schooljaar 2019-2020

Beste ouders,

Vanaf 4 februari starten de inschrijvingen voor het schooljaar 2019-2020. We volgen hierbij de procedure die door het lokaal overlegplatform is uitgewerkt voor alle Gentse Basisscholen. Hieronder lees je meer informatie over de procedure.

Tijdslijn 2019

  • 1 maart 12u ’s middags tot 29 maart 12u ’s middags : aanmelden
  • Uiterlijk 29 april : resultaat bekend aan de scholen en de ouders – concrete datum is nog niet gekend
  • 6 – 24 mei : inschrijven kinderen met ticket op de school
  • 28 mei : start vrije inschrijvingen op de school

Wie meldt aan?

  • Alle kinderen die geboren zijn in 2017
  • Alle kinderen die volgend schooljaar van school willen veranderen

Wie graag eerst wil kennismaken met de school, onze visie en het pedagogisch opvoedingsproject kan deelnemen aan de wijkwandeling School-in-je-buurt op vrijdag 15 februari of een eigen schoolwandeling op woensdag 20 februari Klik hier voor meer info. Indien deze data niet passen, kan je zeker ook een individuele afspraak maken.

Vriendelijke groeten,

Ethel Janssens, directeur

PosterJaarthema20182.jpg

Op jacht naar jouw superkracht!

Dit schooljaar worden we door enkele superhelden meegenomen op een écht avontuur. Samen met Sam, Pippa, Umi & Emir gaan we op jacht naar jouw superkracht! Doorheen het schooljaar zullen we via deze superhelden heel wat leuke momenten beleven, ze nemen ons mee in hun superheldenverhaal. Al deze mooie ervaringen zullen we bundelen in ons eigen stripboek. Zijn jullie klaar om er een knotsgek stripboek van te maken, boordevol spannende avonturen en onvergetelijke momenten?

Volg onze avonturen hier!

exentra.png

Wij zijn een Exentra-school!

Sinds januari 2013 volgt onze school  een intensief nascholingstraject gegeven door Exentra, een expertisecentrum rondom hoogbegaafdheid. We zijn heel trots om bij de welgeteld 100 deelnemende scholen in geheel Vlaanderen te behoren!

Tijdens maandelijkse sessies werden wij gecoacht o.l.v. professor Tessa Kieboom bij de uitwerking van een gepast onderwijsbeleid en -aanbod voor sterke en hoogbegaafde leerlingen en voor kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong.

Stap voor stap bouwen wij onze expertise en materialenbank verder uit.