21/05/2018

KRUIDEN PROEVEN IN IC

Aangezien we in het cadeautje voor mama kruidenzaadjes mochten steken, was het wel belangrijk om eerst de kruiden zelf te proeven.
Zo wisten we welk soort kruid we lekkerzouden vinden.
We proefden bieslook, munt, peterselie, rozemarijn,...
Je zal al gauw zien of alle kleuters àlle kruiden…
21/05/2018

DE BLOEMENTUIN VAN IC

Nadat we op een zonnige ochtend bloemen in de tuin zijn gaan spotten, mochten we ook in de klas een bloementuin aanleggen.
Stoffen bloemen, papieren bloemen, plastieken bloemen, houten bloemen...alles mocht in allerlei materialen " geplant worden ".
Het leukste van alles was om echte potgrond…
19/05/2018

Planten en zaaien

Maandag gingen juf Kirsten en juf Kayliegh met een groepje kleuters op stap naar het tuincentrum (zie blogpost ‘Op stap naar het plantencentrum!’). Ze hadden de boodschappenlijst goed gelezen want ze kwamen terug met goedgevulde zakken met daarin alles wat we willen planten en zaaien in onze…

Schermafbeelding_2018_04_27_om_17_19_40.png

Schoolfeest

Graag nodigen we je uit op het schoolfeest van 26 mei 2018.

Het wordt een echt spelparadijs waar alle kinderen, groot en klein, kunnen genieten van spelletjes uit de oude doos. Ook de mama’s, papa’s, oma’s en opa’s zijn van harte welkom.

De kinderen van de lagere school brengen de musical: Sputterende Spelletjes.

Je kan ook aansluiten op een gezellige barbecue om 17.30 uur of 18.30 uur.

Noteer alvast deze datum.

PosterA3.jpg

De Visitatie ‘KNAL’ prestatie

Dit schooljaar wordt een KNALjaar!  Met het jaarthema leggen we de nadruk op een goede samenwerking want samen kunnen we veel meer dan alleen. Iris, het meisje met de gele jurk en de rode laarsjes, daagt ons allemaal uit.  Via deze link kan je volgen met welke uitdaging we nu bezig zijn!
We knallen met z’n allen! Doe jij ook mee?

exentra.png

Wij zijn een Exentra-school!

Sinds januari 2013 volgt onze school  een intensief nascholingstraject gegeven door Exentra, een expertisecentrum rondom hoogbegaafdheid. We zijn heel trots om bij de welgeteld 100 deelnemende scholen in geheel Vlaanderen te behoren!

Tijdens maandelijkse sessies werden wij gecoacht o.l.v. professor Tessa Kieboom bij de uitwerking van een gepast onderwijsbeleid en -aanbod voor sterke en hoogbegaafde leerlingen en voor kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong.

Stap voor stap bouwen wij onze expertise en materialenbank verder uit.

Website.jpg

Instappers

Op onze school kiezen wij ervoor om geen aparte peutergroepen in te richten. We werken met  4 mengklassen. Dit zijn klassen waarbij peuters en 3-jarigen samen een klasgroep vormen.

In september starten de kinderen in  elke klas met 10 kleuters en een tweetal peuters. Bij iedere instap komen er telkens een tweetal peuters bij. De instap verloopt voor hen heel gemoedelijk, omdat de juf en de klasgroep de nieuwe peuters meenemen in een klaswerking die door iedereen al goed gekend is.