14/02/2018

Valentijn in IIIB

Vandaag is het Valentijn! <3

Tijdens ons superheldenthema maakten we alvast een briefje voor mama en papa omdat we hen ook zo graag zien.

We maakten een tekening met wasco   bij een versje    passend bij ons thema en   strooien alvast   liefde in het rond...

Fijne Valentijnsdag! …

14/02/2018

Carnavalslinger met de HELE school!

Iris is terug op bezoek geweest op onze school... Deze keer daagde zij ons uit om op Carnaval een heuse film te maken. Een film waarin we met z'n allen zingen en dansen. We moesten ononderbroken een dansslinger maken doorheen de hele school waarop alle kinderen te zien zijn!

Zouden we deze…

10/02/2018

Carnaval - IIIABC

Vlagjes, slingers en ballonnen,

Carnaval is begonnen!

Vrijdagochtend maakten we met de hele school een dansslinger en gingen we ook buiten dansen met alle leerlingen en leerkrachten. Iris kwam meedansen in onze klassen en alles werd vastgelegd op camera. Wij zijn alvast benieuwd naar het…

Schoolbezoeken

Is je zoon of dochter geboren in 2016? Dan mag je peuter in het schooljaar 2018-2019 voor het eerst naar school. Een nieuw avontuur!

Vanaf 2 februari tot en met 23 februari kan je je kind aanmelden via http://meldjeaan.gent.be en kan je je school naar keuze doorgeven.

Wil je graag kennismaken met onze kleuterschool? Of  wil je even mee beleven wat er in de klas gebeurt?

Wij nodigen je graag uit voor een bezoek aan de school.

  • De scholenwandeling, georganiseerd door het ‘LOP Gent’ gaat door op vrijdag 12 januari.

Inschrijven gebeurt via http://schoolinjebuurt.gent.be/infomomenten

  • We organiseren ook een schoolwandeling op vrijdag 19 januari om 9 uur. Van harte welkom!
  • Kom je graag op een ander moment langs? Neem dan contact op met het secretariaat 09/228 52 67 of secretariaat@vbsvisitatie.be

Veel kijkplezier!

PosterA3.jpg

De Visitatie ‘KNAL’ prestatie

Dit schooljaar wordt een KNALjaar!  Met het jaarthema leggen we de nadruk op een goede samenwerking want samen kunnen we veel meer dan alleen. Iris, het meisje met de gele jurk en de rode laarsjes, daagt ons allemaal uit.  Via deze link kan je volgen met welke uitdaging we nu bezig zijn!
We knallen met z’n allen! Doe jij ook mee?

exentra.png

Wij zijn een Exentra-school!

Sinds januari 2013 volgt onze school  een intensief nascholingstraject gegeven door Exentra, een expertisecentrum rondom hoogbegaafdheid. We zijn heel trots om bij de welgeteld 100 deelnemende scholen in geheel Vlaanderen te behoren!

Tijdens maandelijkse sessies werden wij gecoacht o.l.v. professor Tessa Kieboom bij de uitwerking van een gepast onderwijsbeleid en -aanbod voor sterke en hoogbegaafde leerlingen en voor kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong.

Stap voor stap bouwen wij onze expertise en materialenbank verder uit.

Website.jpg

Instappers

Op onze school kiezen wij ervoor om geen aparte peutergroepen in te richten. We werken met  4 mengklassen. Dit zijn klassen waarbij peuters en 3-jarigen samen een klasgroep vormen.

In september starten de kinderen in  elke klas met 10 kleuters en een tweetal peuters. Bij iedere instap komen er telkens een tweetal peuters bij. De instap verloopt voor hen heel gemoedelijk, omdat de juf en de klasgroep de nieuwe peuters meenemen in een klaswerking die door iedereen al goed gekend is.