17/07/2018

De laatste week in IIIC

De laatste week beleefden we nog heel wat. Er moesten 5 verjaardagen gevierd worden van vriendjes die in de vakantie verjaren (Otto, Zehra Betul, Louise, Siraç en Rayan én juf Kimberley), het konijn van Louise kwam op bezoek, we aten onze zelfgemaakte ijsjes op, we sprongen op het springkasteel…

16/07/2018

Afscheidsshow kleuters voor mevrouw directrice

Op 26 juni gaven we een prachtige afscheidsshow met de kleuters voor mevrouw directrice.
Ze gaat op pensioen en dat afscheid konden we niet zomaar laten voorbijgaan zonder een groot spektakel.
Alle kleuters oefenden stiekem in de klas een dansje en maakten zich helemaal op voor een mooie show.

03/07/2018

Onze laatste weken in IIIA

Na twee leuke en laatste weken in de kangoeroeklas kunnen we met een terugblik op een heel fijn schooljaar afscheid nemen van elkaar. We genoten nog met volle teugen van elkaar, van het fijn spelen in de klas, het springkasteel, een gezellige picknick, een leuk afscheidsfeestje, ...

wl400hp400q85_Website.jpg

Instappers

Op onze school kiezen wij ervoor om geen aparte peutergroepen in te richten. We werken met 4 mengklassen. Dit zijn klassen waarbij peuters en 3-jarigen samen een klasgroep vormen.

In september starten de kinderen in elke klas met 10 kleuters en een tweetal peuters. Bij iedere instap komen er telkens een tweetal peuters bij. De instap verloopt voor hen heel gemoedelijk, omdat de juf en de klasgroep de nieuwe peuters meenemen in een klaswerking die door iedereen al goed gekend is.

PosterA3.jpg

De Visitatie ‘KNAL’ prestatie

Dit schooljaar wordt een KNALjaar!  Met het jaarthema leggen we de nadruk op een goede samenwerking want samen kunnen we veel meer dan alleen. Iris, het meisje met de gele jurk en de rode laarsjes, daagt ons allemaal uit.  Via deze link kan je volgen met welke uitdaging we nu bezig zijn!
We knallen met z’n allen! Doe jij ook mee?

exentra.png

Wij zijn een Exentra-school!

Sinds januari 2013 volgt onze school  een intensief nascholingstraject gegeven door Exentra, een expertisecentrum rondom hoogbegaafdheid. We zijn heel trots om bij de welgeteld 100 deelnemende scholen in geheel Vlaanderen te behoren!

Tijdens maandelijkse sessies werden wij gecoacht o.l.v. professor Tessa Kieboom bij de uitwerking van een gepast onderwijsbeleid en -aanbod voor sterke en hoogbegaafde leerlingen en voor kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong.

Stap voor stap bouwen wij onze expertise en materialenbank verder uit.