19/10/2018

1A en 3A maken samen superhelden-capes.

We kregen een tijdje geleden van Super Sam de opdracht om een echte superhelden-cape te maken.

Omdat samen alles beter gaat dan alleen sloegen de kinderen van 1A en 3A de handen in elkaar en maakten samen een echte cape met superheldenlogo.

De resultaten kan je hier bewonderen.

18/10/2018

1B: Naar het bos met Pelle, Pluim en Prik

We gingen met de klas naar het Azaleapark. We genoten van de herfst in het bos! Pelle, Pluim en Prik leerden ons over de week van het bos. De 3 bosdieren hadden enkele uitdagingen voor ons. We moesten heel goed samenwerken bij de opdrachten: naar beneden rollen op de bladeren, een taart van…

17/10/2018

Gezond ontbijten in het 1ste leerjaar

De voorbije twee weken leerden we veel over gezonde en ongezonde voeding, ook de voedingsdriehoek is voor de kinderen van het eerste leerjaar geen geheim meer.
Vandaag mochten we samen met onze vriendjes en vriendinnetjes genieten van een uitgebreid, gezond ontbijt!
Het heeft ontzettend…

wl400hp400q85_Website.jpg

Instappers

Op onze school kiezen wij ervoor om geen aparte peutergroepen in te richten. We werken met 4 mengklassen. Dit zijn klassen waarbij peuters en 3-jarigen samen een klasgroep vormen.

In september starten de kinderen in elke klas met 10 kleuters en een tweetal peuters. Bij iedere instap komen er telkens een tweetal peuters bij. De instap verloopt voor hen heel gemoedelijk, omdat de juf en de klasgroep de nieuwe peuters meenemen in een klaswerking die door iedereen al goed gekend is.

PosterJaarthema20182.jpg

Op jacht naar jouw superkracht!

Dit schooljaar worden we door enkele superhelden meegenomen op een écht avontuur. Samen met Sam, Pippa, Umi & Emir gaan we op jacht naar jouw superkracht! Doorheen het schooljaar zullen we via deze superhelden heel wat leuke momenten beleven, ze nemen ons mee in hun superheldenverhaal. Al deze mooie ervaringen zullen we bundelen in ons eigen stripboek. Zijn jullie klaar om er een knotsgek stripboek van te maken, boordevol spannende avonturen en onvergetelijke momenten?

Volg onze avonturen hier!

exentra.png

Wij zijn een Exentra-school!

Sinds januari 2013 volgt onze school  een intensief nascholingstraject gegeven door Exentra, een expertisecentrum rondom hoogbegaafdheid. We zijn heel trots om bij de welgeteld 100 deelnemende scholen in geheel Vlaanderen te behoren!

Tijdens maandelijkse sessies werden wij gecoacht o.l.v. professor Tessa Kieboom bij de uitwerking van een gepast onderwijsbeleid en -aanbod voor sterke en hoogbegaafde leerlingen en voor kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong.

Stap voor stap bouwen wij onze expertise en materialenbank verder uit.