25/02/2017

We spelen met de toverstenen op het eiland! - turnen 2e kleuterklas

Zoals jullie misschien wel al weten, vonden de muizenvriendjes van Max heel speciale stenen in de grot op het eiland. Het waren fonkelende stenen! De muisjes waren heel blij om ze mee te nemen naar hun donkere holletjes want zo hadden ze toch wat licht tijdens de donkere winterperiode. Maar…

25/02/2017

Met Muis op stap door het gruffalobos - voelparcours 2e en 3e KK B

Enkele weken geleden leerden we Muis en de Gruffalo kennen. We trokken met z'n allen naar het bos waar ze wonen. We kwamen er ook het plekje van enkele andere diertjes zoals de uil, de slang en de vos tegen.

Deze keer mochten we op onze blote voeten turnen! Nog goed ook, want we mochten geen…

24/02/2017

Uitstap naar de apotheek met IA & IE

Hebben jullie het al gehoord? Jules & Joppe zijn ziek! Ze hebben hoofdpijn, buikpijn en stipjes die jeuken. Gelukkig kwam dokter Hanna op bezoek in onze klas om hen grondig te onderzoeken. We kregen een doktersvoorschrift van haar, maar wat moesten we daarmee doen?! Het lijkt op een winkellijstje,…

Kijkje in de kleuterschool

Willen jullie een kijkje nemen in de kleuterschool? Graag zetten we onze deuren open op de schoolwandeling van 31 januari 2017 georganiseerd door School-in-zicht. Wil je al even door de ramen gluren? In dit filmpje laten we jullie proeven van wat we dagelijks neerzetten in onze kleuterklassen. Je ziet er de kinderen genieten, ontmoeten, ontdekken, experimenteren, onderzoekend leren, tot rust komen in een gezellige en uitdagende omgeving, in een sfeer van verbondenheid.  Verkies je liever een individuele rondleiding, maak dan gerust een afspraak.

OnzeSchool 3 from Jordan on Vimeo.

Knipsel.JPG

MyMachine: onze bedenkers op Ketnet

Onze leerlingen van  4LA zijn echte ontwerpers en bedenkers! We werken hiervoor samen met My Machine Vlaanderen. Dit is een organisatie die zorgt voor een kruisbestuiving binnen alle onderwijsniveaus, met de klemtoon op ondernemingszin en creativiteit bij jonge kinderen. Onze kinderen bedachten een droommachine. De studenten van de Hogeschool Kortrijk zorgden voor het productontwerp en bouwden een prototype. De leerlingen van de Technische  School Sint-Antonius Gent gaan aan de slag om de ‘bliksem-eter’ te ontwikkelen. Je kan onze machine bewonderen op het schoolfeest van 20 mei 2017. Robijn stelde de machine voor in Ketnet Swipe. Kijk maar even mee en ontdek op onze website hoe we dit schooljaar met de gehele school STEM een plaats geven.  Bekijk hier het KETNET-fragment.

exentra.png

Wij zijn een Exentra-school in opleiding!

Sinds januari 2013 volgt onze school  een intensief nascholingstraject gegeven door Exentra, een expertisecentrum rondom hoogbegaafdheid. We zijn heel trots om bij de welgeteld 100 deelnemende scholen in geheel Vlaanderen te behoren!

Tijdens maandelijkse sessies werden wij gecoacht o.l.v. professor Tessa Kieboom bij de uitwerking van een gepast onderwijsbeleid en -aanbod voor sterke en hoogbegaafde leerlingen en voor kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong.

Stap voor stap bouwen wij onze expertise en materialenbank verder uit.

jaarthema_groot_GER.jpg

Op zoek naar...

Dit schooljaar gaan we op zoek naar verschillende manieren om de wereld rondom ons actief te onderzoeken. Hoe zit alles in elkaar? Hoe kan ik dit probleem oplossen? Werkt het wel? Kan ik iets aanpassen? Waar kan ik alle informatie vinden?  We worden allemaal een beetje kleine professoren, techneuten, onderzoekers, ingenieurs,... MAAR we worden dit jaar ook bijgestaan door een klein wezentje dat op onze school rond dwaalt. Haar naam is Zoekie, de kleine maar slimme eekhoorn die wel  bijna overal een oplossing voor heeft (en anders helpen wij haar wel een handje).