21/05/2019

Kermis in de sportzaal

Joske, ons sportpopje, was naar de kermis geweest en maakte daarom voor de jongste kleuters een kermis in de zaal! Dat was echt dolle pret. Van blikken gooien, ringen werpen, eendjes vissen tot fietsen rond onze draaimolen...

18/05/2019

Vlieg mee met Bizzy de bij in IIIA

Op maandag 6 mei kwam juf Thaïs voor twee weken in onze klas. Ze bracht ook twee vriendjes mee. Zo leerden wij Bizzy de Bij en Igor het lieveheersbeestje beter kennen. We kwamen twee weken lang ALLES te weten over de bijen. Zo leerden we dat bijen vier vleugels hebben in plaats van twee, dat een …

14/05/2019

1C bezoekt de kerk!

Vandaag kregen we een rondleiding in de kerk met Zr. Marie Louise. We verkenden het kerkgebouw waar christenen samenkomen rond een altaar. We ontdekten de voorwerpen die gebruikt worden tijdens een eucharistie.

blok.jpg

Zoek je mee?

Op zaterdag 18 mei vindt het schoolfeest terug plaats! De kinderen hebben de opdracht gekregen om samen op zoek te gaan naar de paarse superheld.

Zoeken jullie mee?

Tot en met 10 mei kunnen jullie zich nog inschrijven voor de barbecue.

Klik hier om de affiche te bekijken.

exentra.png

Wij zijn een Exentra-school!

Sinds januari 2013 volgt onze school  een intensief nascholingstraject gegeven door Exentra, een expertisecentrum rondom hoogbegaafdheid. We zijn heel trots om bij de welgeteld 100 deelnemende scholen in geheel Vlaanderen te behoren!

Tijdens maandelijkse sessies werden wij gecoacht o.l.v. professor Tessa Kieboom bij de uitwerking van een gepast onderwijsbeleid en -aanbod voor sterke en hoogbegaafde leerlingen en voor kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong.

Stap voor stap bouwen wij onze expertise en materialenbank verder uit.

Inschrijvingen schooljaar 2019-2020

Beste ouders,

Vanaf 6 mei starten de inschrijvingen voor het schooljaar 2019-2020. U kan telefonisch een afspraak maken via het nummer 09 228 52 67. De inschrijvingen gebeuren om organisatorische redenen in de voormiddag.

Tijdslijn 2019

  • 6 – 24 mei : inschrijven kinderen met ticket op de school
  • 28 mei : start vrije inschrijvingen op de school

Wie meldt aan?

  • Alle kinderen die geboren zijn in 2017
  • Alle kinderen die volgend schooljaar van school willen veranderen

Wie graag eerst wil kennismaken met de school, onze visie en het pedagogisch opvoedingsproject kan zeker een afspraak maken.

Vriendelijke groeten,

Ethel Janssens, directeur

Schermafbeelding_2019_05_16_om_19_43_45.png

Buurtpicknick

Op woensdag 19 juni van 12u tot 16u gaat er in het park in de Wasstraat een picknick door.

Voor meer informatie klik hier.