eerste leerjaar

04/06/2019

Het eerste leerjaar ontdekt de schatkist van Kundabuffi!

Op dinsdag 4 juni gingen we met de kinderen van het eerste leerjaar op uitstap naar ‘Kandabuffi’s schatkamer’. Dit is een wereldtentoonstelling die doorgaat in “het Vredeshuis’’. We maakten kennis met de schatten van Moeder Aarde. Via verhaal en muziek leerden we heel wat wereldse voorwerpen…
03/06/2019

Schilderen zoals de Aboriginals in 1C

De kinderen hebben geleerd over de schilderkunsten van de Aboriginals. Voor Vaderdag hebben we deze schitterende techniek toegepast op een kaartje. Geniet met ons mee.
23/05/2019

Derde kleuterklas op bezoek in 1C

De kinderen van het eerste leerjaar hebben voor de kleuters een wenboekje gemaakt. De kinderen van de derde kleuterklas hebben samen met een kindje van het eerste leerjaar gewerkt in het boekje. Ze hebben gelezen, gepraat over het eerste leerjaar, gerekend, een naamspelletje gespeeld, gezongen…
14/05/2019

1C bezoekt de kerk!

Vandaag kregen we een rondleiding in de kerk met Zr. Marie Louise. We verkenden het kerkgebouw waar christenen samenkomen rond een altaar. We ontdekten de voorwerpen die gebruikt worden tijdens een eucharistie.

10/05/2019

De tuin van Kina met 1B

Na een stevige wandeling mochten we genieten van de tuin van Kina. Daar konden we zelf een stekje nemen van een plantje .
We deden dit met de grootste zorg en vonden het zeer fijn. We genoten ook van de vele mooie planten, bloemen, struiken, ... die aanweizg waren in de tuin.
07/05/2019

De tuin van Kina met 1C

Vandaag genoten we van een wandeling naar De Tuinen van Kina. Een mevrouw met groene vingers toonde ons hoe we planten kunnen vermeerderen door ze te “stekken”. Iedereen mocht zelf ook een stek in een potje stoppen. We kregen ook nog een lentewandeling door de tuinen en leerden veel bij over wat…
01/05/2019

Sportdag met 1C

Gisteren, 2 mei, was er sprotdag voor het eerste en tweede leerjaar. Elke klas kreeg een schema met verschillende locaties en spelletjes. Er stond van alles op de planning: een spel 'leven of dood', spelletjes met de parachute, mastermind in actie, ziekenhuis op stelten, spelen met een…
01/05/2019

Hokus Pokus in 1C

De leerlingen van het zesde leerjaar C hadden een heuse goochelshow voor ons voorbereid. Heerlijk genieten was dat!
13/04/2019

Klusjesdag op de speelplaats van de kleuterschool!

Vandaag organiseerden we een klusjesdag op de speelplaats van de kleuterschool met leerkrachten , ouders en kinderen. Op enkele uren tijd werd er heel wat werk verzet: klaarmaken van moestuinbakken, houten omheiningen plaatsen en het planten van struiken . De speelplaats oogt al helemaal anders en…
29/03/2019

Snuffeldag 2

Geniet mee van enkele sfeerbeelden van onze tweede snuffeldag.
28/03/2019

Snuffeldag 1

De lieve schatten van de derde kleuterklas komen deze week twee keer op bezoek in het eerste leerjaar. Het zijn leerrijke dagen. De kinderen van de derde kleuterklas en het eerste leerjaar worden herverdeeld in vijf groepen. Met hun nieuwe groep gaan ze samen op ontdekking in de verschillende…

27/03/2019

Jeugdboekenmaand 1C - 3C

Vandaag hebben de kinderen van het eerste en het derde leerjaar genoten van een prachtig voorleesverhaal rond het thema pesten. Daarna hebben we samen een vriendschapsbandje gemaakt. Bedankt allemaal voor de gezellige voormiddag!
26/03/2019

Bosklas 2019 dag 3

Ook de laatste dag was een dag vol plezier: een heus bosspel, de verjaardag van Febe vieren, samen onze valiezen maken,... Na een vlotte busrit stonden mama's, papa's, mevrouw Ethel, onze peters en meters,... ons op te wachten op school.

We genoten van een fijne bosklas! Maar we zijn ook heel…

26/03/2019

Jeugdboekenmaand met 1B en 3B

Vrijdagnamiddag mochten we op bezoek naar het derde leerjaar. De kinderen en juf Sandra hadden het mooie prentenboek 'Mijn broer' voorbereid. Het ging over een jongen die vaak ruzie maakt met zijn kleine broer. Maar ondanks dit is zijn broer toch de allerliefste! Alle kinderen kregen ook een…

25/03/2019

Snuffelmoment in het eerste leerjaar

Op maandag 18 maart brachten we voor het eerst een bezoekje aan het eerste leerjaar! De kinderen van de kikkerklas trokken naar de klas van juf Anneleen en de kinderen van de kangoeroeklas brachten een bezoekje aan de klas van juf Ansofie.

Daar vertelden de juffen van het eerste leerjaar het…

25/03/2019

Jeugdboekenmaand: 1A en 3A

Er zijn goede vrienden, beste vrienden, verloren en vergeten vrienden, vrienden van op school, vrienden van de voetbalclub, vrienden die familie zijn, oude vrienden, nieuwe vrienden, voorlopig onbekende vrienden, onzichtbare vrienden, boekenvrienden, dierenvrienden, Facebookvrienden, verre…

25/03/2019

Eerste leerjaar naar de Vlaamse Opera

Op maandagnamiddag gingen we met het eerste leerjaar op uitstap met de bus naar de Vlaamse Opera.
We keken verwonderd naar de schitterende plafonds en grote zalen. We mochten rond de grote piano luisteren naar bekende muziekstukken.
De hoge stemmen van de operazangeressen klonken heel mooi. Ze…

14/03/2019

Bosklas 2019 dag 2

Terug een geslaagde dag op bosklas!

In de voormiddag moesten we even schuilen voor de regen... Na een stevig ontbijt deden we een heuse doorschuif: een boom tekenen met houtskool, een gedicht maken, een zintuigenboekje maken, een lied over de zintuigen leren.

Als 10- uurtje was er een…

13/03/2019

Bosklas 2019 dag 1

Dag allemaal!

Bij het vertrek waren we allen een beetje zenuwachtig. Maar met een lach op onze snoet kwamen we aan in ons bosklas-bos in Merkenveld.

We maakten onze bedden op en gingen op verkenning. Na even vrij spelen genoten we van een heerlijke maaltijd. In de namiddag stond er een heuse…

03/03/2019

Carnaval in de lagere school

Op vrijdag 1 maart was het carnaval op school.

Verkleed in hun favoriete superheld gaven de kinderen van de lagere school een spetterende show.

13/02/2019

Dikke Truiendag 2019

Gisteren, 12 februari, was het dikke truiendag. De verwarming ging een graadje lager want samen willen we werk maken van de strijd tegen de opwarming van de aarde.

De kinderen van het leerlingenparlement hadden daarvoor een intensieve opwarming en een toneeltje in elkaar gestoken.

Om 8.25…

05/02/2019

Onze peters en meters op bezoek in 1B

Vrijdag genoten we van een gezellige namiddag met onze peters en meters. We aten samen een pannenkoek voor Lichtmis.

Samen versierden we een leuke prent en we genoten van het samen lezen in ons leesboek van de bibliotheek.

Het was fijn met jullie op bezoek!

03/02/2019

Pannenkoeken in 1C en 6C

Vorige vrijdag bakten we samen pannenkoeken en maakten we een mooi theelichtje met onze meters en peters voor Lichtmis.

Het was een geslaagde namiddag en we genoten van elkaars gezelschap.

24/01/2019

Thema genesteld

Het thema genesteld staat volledig in het teken van dieren! We leerden al zoveel en genoten van enkele leuke activiteiten.

Een dierenhoekenwerk, een fantasie-dierenportret maken, onze boekenhoek, een konijn en de poes van Hamza op bezoek in de klas,...

23/01/2019

Sneeuwpret met 1A

Ook wij genoten tussen het werken door van het verse sneeuwtapijt!

We genoten van het mooie sneeuwlandschap en het kraken van de sneeuw ondeer onze schoenen. Nadien maakten we sneeuwengels en hielden we een sneeuwballengevecht. (en ja we mochten ook sneeuwballen op onze juf gooien ;-) )

20/01/2019

Poes op bezoek in 1C

Binnen ons thema 'Gensteld ' leren we over dieren. De kinderen waren dan ook laaiend enthousiast toen de poes van Suzanne op bezoek kwam in de klas.
De poes (kater) was heel rustig, zo konden alle kinderen de poes eens aaien en van dichtbij bekijken.

20/01/2019

Vogels tekenen - Carll Cneut

Op vrijdagnamiddag werkten we rond de tekenaar Carll Cneut.
De kinderen tekenden een vogel.
Hier enkele sfeerfoto's van onze klas tijdens het tekenen van onze voorstudie.
08/12/2018

Sinterklaas op bezoek!

Vandaag was voor ons allemaal een heel belangrijke, spannende dag! We mochten Sinterklaas en zijn zwarte pieten verwelkomen op onze school. Hij kwam ons op zijn verjaardag een bezoekje brengen!
Sinterklaas en zijn pieten kwamen aan op de speelplaats in een prachtige rode wagen en ze werden…

07/12/2018

Sinterklaas op school!

Op 6 december mochten we Sinterklaas op onze school verwelkomen. We hebben gezongen, gedanst en een aantal van onze superkrachten getoond. Heel wat blije kindergezichten werden beloond met lekkers en cadeautjes voor de klas. Tot volgend jaar, lieve Sint!
01/12/2018

Bezoek aan het huis van de Sint

Op vrijdag gingen we met het eerste leerjaar naar het huis van de Sint. Het was een leuke en spannende dag! In het mooie huis kregen we een rondleiding van 3 grappige pieten. Ze toonden ons alle kamers: de badkamer, de slaapkamer van de Sint en de pieten, het toilet, de eetkamer,... We hadden veel…
19/11/2018

Yoga- en meditatiedag 1

De superhelden laten ons momenteel inzien dat rust ervaren zo fijn en belangrijk is. Yoga, mindfulness, meditatie,... kan ons hier allemaal bij helpen. Dat werd vandaag alvast voor de volle 100% bewezen.

Vandaag ontvingen we namelijk Nicolas Derudder op onze school, een ervaren yogaleraar en…

18/11/2018

1B: muzische les 'De pakjesfabriek van de Sint'

Vrijdag genoten we samen met juf Femke van een creatieve namiddag. We leerden mimen en we gingen in groepjes aan de slag. We kregen de opdracht om een ruimte uit de pakjesfabriek van de Sint uit te beelden. De kinderen kregen de kans om zich volledig uit te leven en te genieten van elkaars…
10/11/2018

1B: Thema dromen: onze knuffels op bezoek

Deze week stond volledig in het teken van dromen. We hielden gesprekken over dag en nacht, over onze slaapgewoonten, over dromen en nachtmerries. We maakten een mooie- dromenboekje en een dromenvanger. Op vrijdag kwam onze lievelingsknuffel één dagje meevolgen in het eerste leerjaar.
04/11/2018

1A en 6A: veters strikken met onze meters en peters

Op donderdag 25 oktober leerden onze meters en peters ons hoe we schoenveters moeten strikken.

Met behulp van een leuk boek toonden ze ons hoe dat nu eigenlijk moet.

Na heel wat oefenen in het boek probeerden we ook onze eigen schoenveters te strikken.

Aan het einde van de middag…

21/10/2018

Ontbijt & SuperSamenSpel!

Vandaag konden we genieten van een heerlijk ontbijt op onze school. Vervolgens waren we helemaal klaar om met volle energie naar het Azaleapark te trekken. In het park konden we heel wat spelletjes spelen. Er moest telkens goed samengewerkt worden om de spelletjes tot een goed einde te brengen,…

21/10/2018

1B en 3B maken samen een superheldencape

Naar aanleiding van het nieuwe jaarthema, kregen we een eerste opdracht.

Deze luidde als volgt: "Maak een superheldencape."

De kinderen van 1B en 3B gingen hiervoor samen aan de slag.

Met een T-shirt, textielstiften, gekleurde veren, stempels, knopen en nog veel meer, maakten ze er echt…

21/10/2018

Tableau vivant tijdens het SuperSamenSpel

Eén van de onderdelen van het SuperSamenSpel was "maak een superheldenfoto in het bos".
Iedereen liet zich helemaal gaan... Jullie zijn échte superhelden!
Benieuwd naar de resultaten?

19/10/2018

1A en 3A maken samen superhelden-capes.

We kregen een tijdje geleden van Super Sam de opdracht om een echte superhelden-cape te maken.

Omdat samen alles beter gaat dan alleen sloegen de kinderen van 1A en 3A de handen in elkaar en maakten samen een echte cape met superheldenlogo.

De resultaten kan je hier bewonderen.

18/10/2018

1B: Naar het bos met Pelle, Pluim en Prik

We gingen met de klas naar het Azaleapark. We genoten van de herfst in het bos! Pelle, Pluim en Prik leerden ons over de week van het bos. De 3 bosdieren hadden enkele uitdagingen voor ons. We moesten heel goed samenwerken bij de opdrachten: naar beneden rollen op de bladeren, een taart van…

17/10/2018

Gezond ontbijten in het 1ste leerjaar

De voorbije twee weken leerden we veel over gezonde en ongezonde voeding, ook de voedingsdriehoek is voor de kinderen van het eerste leerjaar geen geheim meer.
Vandaag mochten we samen met onze vriendjes en vriendinnetjes genieten van een uitgebreid, gezond ontbijt!
Het heeft ontzettend…

13/10/2018

Saved by the bell 2018

Elke dag horen wij de schoolbel. Miljoenen kinderen en jongeren op aarde horen dit echter zelden of nooit.

Met 'Saved by the bell' worden scholen jaarlijks op 5 oktober (eveneens 'de dag van de leerkracht') opgeroepen om de schoolbel eens extra te laten rinkelen. Zo kan iedereen horen dat elk…

13/10/2018

1B thema Knabbel: creatief met fruit en groenten

Binnen het thema Knabbel leerden we deze week over fruit en groenten. Op vrijdagmiddag gingen we aan de slag: we maakten de leukste figuurtjes van fruit en groenten. Wat een leuke resulaten. Daarna mochten we natuurlijk ook gezellig samen eten, mmm!
05/10/2018

1B: Samen met onze meters en peters naar de computerklas

We starten de computer zelf op, we kiezen het programma 'Lezen met Zoem', we maken leuke oefeningen en we sluiten onze computer terug af hoe het moet. Bedankt lieve meters en peters om dit ons te leren! We genoten ervan om samen naar de computerklas te gaan!
29/09/2018

Sokpoppen!

Vrijdagnamiddag genoten we van een leuk sokpoppentheater!

21/09/2018

Strapdag 1C

De STRAPDAG was zeker geslaagd voor de kinderen van 1C!
Ze genoten van een super leuk fietsparcours.

16/09/2018

De eerste weken in 1B

Wat vlogen de eerste dagen snel voorbij in het eerste leerjaar! We leerden al heel wat en er stonden leuke activiteiten op het programma. We leerden de woorden 'ik, maan, roos en vis' lezen, we schreven de letters op de gekste manieren, in ons rekenboek rekenen we tot 6, onze peter of meter van…
16/09/2018

De eerste weken in 1A

De eerste twee schoolweken zitten erop.

De kinderen leerden al heel wat nieuwe dingen! Zo kunnen we ondertussen al de woorden 'ik, maan, roos, vis' lezen en schreven we al de letters 'i,m,r en v'.

Tussen al het werken door stonden er ook al heel wat speelse activiteiten op het programma: we…

11/09/2018

De eerste schooldagen in 1C

We zijn goed gestart in het eerste leerjaar! We leerden al enkele woorden lezen, letters schrijven, tellen tot 6, ...
We werkten in ons Zoem-boekje, speelden spelletjes, schreven de letter i met verf, we maakten ons eigen woorddoosje, zongen liedjes met juf Marleen, schreven de letter r met…

09/09/2018

Welkomstfeest voor eerste leerjaar

Op vrijdagnamiddag genoten de kinderen van het eerste leerjaar van een heus welkomsfeest.

De juffen verrasten de kinderen met een lekker drankje en hapje.

Samen klonken we op het nieuwe schooljaar.

Nadien mochten de kinderen zich uitleven op de speeltuin.

geplande activiteiten

17/06/2019

Geen zwemmen

28/06/2019

Syntheserapport

DSC_0083.JPG
juf Marleen
DSC_0071.JPG
juf Ansofie
DSC_0082.JPG
juf Anneleen
DSC_0081.JPG
juf Laura