Robinson in 3KB

12/11/2015

Deze ochtend zat Robinson op de grote stoel in de kring. Juf ging er bijna op gaan zitten! Gelukkig hadden we het op tijd gezien want Robinson is al zo plat in zijn envelop! Hij had zijn waterkoffer meegebracht uit Suriname.

We maakten een brainstorm rond water en keken hoe Celia uit Suriname water haalt, wat zij met water doet,... We bekeken daarbij een heleboel foto's en zochten gelijkenissen en verschillen met ons waterverbruik. We maakten ook watermuziek en luisterden naar het Surinaamse lied 'Bigi Kaiman' over een kaaiman in de Surinaamse rivier. Na het luisteren en zingen dansten we samen met Robinson op dit leuke lied.

Als kers op de taart ontvingen we na de speeltijd ook nog post uit Oeganda, waar Robinson momenteel verblijft. Hij heeft er al watervallen, olifanten, giraffen,... gezien. Hij nodigt ons morgen ook graag uit in de rode zaal op school want een mevrouw komt ons meer vertellen over Oeganda. Wij kijken er al naar uit!

Robinson mag zelfs met ons mee want hij blijft nog een dag   in onze klas. We spelen dan nog spelletjes met de wereldbol en de waterdruppel. We sluiten af met een dankgebed bij godsdienst en nemen afscheid van Robinson en zijn waterdoos want die gaan voorlopig naar hun laatste bestemming op school: de kikkerklas. 

Images

1DSC00403DSC00404DSC00411DSC00408DSC00406DSC00412DSC00414DSC00416DSC00415DSC00427