DSC_0101.JPG

juf Anne

Filmpjes "Elfen & Trollen week 3" & Moederdag (derde kleuterklas)

04/05/2020

Dag lieve vriendjes,

Deze week ontvangen jullie opnieuw een bundel met allerlei leuke ideeën voor ons thema vol fantasie, elfen & trollen! We hopen dat jullie weer creatief aan de slag gaan! Om jullie te helpen bij de spelletjes uit de bundel maakten we weer enkele nieuwe filmpjes! Op die manier kan je de juffen ook nog eens zien.

1. Filmpje Elfenganzenbord:

  • In dit filmpje kom je te weten hoe je het elfenganzenbord in elkaar kan stoppen. We tonen ook de spelregels even voor.

2. Filmpje Trollen & elfenlotto:

  • Klik HIER
  • In dit filmpje kom je te weten hoe je het lotto-spel in elkaar kan stoppen. We tonen ook de spelregels even voor.

3. Filmpje Poppenspel "mama kwijt":

  • Klik HIER
  • Juf Erica vertelt het verhaal "mama kwijt"

Dit weekend is er ook een speciale dag: MOEDERDAG! Tijdens deze speciale periode verdienen de mama's het dubbel & dik om verwend te worden! Jullie kregen van ons een geheim Moederdag-pakket. Daarin zit een enveloppe waarmee je een kaartje kan maken en een enveloppe waarmee je een cadeautje kan maken. We maakten enkele filmpjes om jullie te helpen bij het maken van het cadeautje. Je kan kiezen om alles stiekem met papa en/of grote broer/zus te maken, maar jullie mogen het gerust ook samen met mama doen. Dit kiezen jullie zelf.

1. Filmpje Kaartje maken:

  • Klik HIER
  • Jullie hebben ook een stappenplan gekregen dat je kan volgen. Je kan echter ook dit filmpje bekijken voor extra hulp. Voer alles stap voor stap uit & zet het filmpje even op pauze indien nodig.

2. Filmpje cadeautje maken:

  • Neem het "DIY-pakket" en bekijk dit filmpje, daarna kunnen jullie zelf aan de slag.

3. Filmpje Moederdag-versje:

  • Klik HIER
  • Bij een kaartje hoort een versje. Om het versje te oefenen maakten we een filmpje voor jullie, even blijven kijken want op het einde tonen we 3 leuke spelletjes om het versje te oefenen. Kijk goed naar de prentjes die ook in jouw kaartje staan.

Groetjes,

Juf Erica, juf Melissa & juf Anne