Blij plasticvrij! Schooljaar 2019-2020

Dit schooljaar maken we kennis met drie lieve dieren. We ontmoeten Paco de Pelikaan die ons meer vertelt over zijn reizen doorheen de lucht. Daarnaast leren we ook Ozzy de egel kennen, hij neemt ons mee naar het bos of het park. Ten slotte brengt Octavi de octopus ons helemaal naar de onder water wereld. Er is ook een reporter van dienst, namelijk Patsy Mc Donald (PMD). Zij bezoekt de dieren in hun natuurlijke habitat en brengt ons geregeld in contact met onze dierenvrienden.


We ontdekken echter snel dat het niet altijd rozengeur en maneschijn is in de dierenwereld… Zowel ter land, ter lucht als ter zee zijn er heel wat problemen. Paco kan soms moeilijk afval onderscheiden van plastic en dan wordt hij wel eens ziek. Onze egel Ozzy gaat vaak op zoek naar iets zoet, maar dan zit hij vast in plastic met z’n snoet. Octavi haar tentakels zitten gevangen tussen heel wat troep, door die vieze plasticsoep!

Dit schooljaar werken we allemaal samen en denken we na over hoe wij ons steentje kunnen bijdragen. Op het einde van het schooljaar worden we blij, plasticvrij!