De Visitatie Knal Prestatie! Schooljaar 2017-2018

Dit schooljaar wordt een KNALjaar. Met het jaarthema leggen we de nadruk op een goede samenwerking. Samen kunnen we veel meer dan alleen.

Iris, het meisje met de gele jurk en de rode laarsjes, daagt ons uit. Ze geeft ons 6 opdrachten die we met de hele school tot een goed einde moeten brengen. Hiervoor hebben we de hulp nodig van alle kinderen op onze school maar ook van de ouders, grootouders, broers en zussen, …

De eerste opdracht was ‘Een spurtje naar Spanje’. Door samen veel kilometers af te leggen, probeerden we met z’n allen tot in het zuiden van Spanje te lopen. Met succes want het eerste puzzelstuk is binnen!

Voor de tweede uitdaging moesten alle kinderen elke dag minstens 15 minuten lezen of las de juf een verhaal voor. Alle 'leeskwartieren' werden nauwkeurig bijgehouden op een poster als bewijs voor Iris. Daarnaast moesten we met zijn allen volop knallen op de leesmarathon . En met succes want het tweede puzzelstuk is ook binnen!

Voor de derde uitdaging deden we mee aan de Ketnet Koekenbak ten voordele van de warmste week. We steunden hierbij de vzw 'School en Ziek zijn. Door de verkoop van onze koekjes, en met extra hulp van het oudercomité, verzamelden we in totaal €4000 !

Tijdens de vierde uitdaging liet Iris ons zingen en swingen. We gingen van start met een heuse carnavalsslinger en deden daarna verder via tal van andere activiteiten. Via een zing- en swingmeter moesten we bewijzen dat we een muzikale school waren. En met succes, want ook dit puzzelstuk hebben we binnen gehaald.

Voor de vijfde uitdaging moesten we Samen Spelen . We speelden allerlei oude en nieuwe spelletjes in de klas, tijdens de turnlessen, op de speelkoer, met ouders in de klas, enzoverder. Op het schoolfeest kwamen ook onze mama's, papa's, broers, zussen, oma's en opa's meespelen. We speelden meer dan 100 spelletjes en maakten er ook een musical over genaamd "de sputterende spelletjes"!

De zesde uitdaging Samen Leren hebben we verdiend doorheen het ganse schooljaar. Na een quiz en fotozoektocht vonden we het puzzelstuk. We did it! Proficiat aan iedereen!

Geniet mee van onze knallende danskunsten op het jaarthemalied.

Wij knallen met z’n allen! Doe jij ook mee?